Close

Budé Containerized Solutions
Industrieterrein Rotem
Dilsen-Stokkem

Introductie

Budé produceert containers op maat, volledig volgens de noden van elke klant. De containers doen bijvoorbeeld dienst als leef- en werkruimtes, efficiënt en snel klaar voor gebruik. Ze komen ook van pas als opslagruimtes of aanpasbare units voor events of beurzen. En ze kunnen zelfs voorzien worden van gespecialiseerde technische behuizingen.

Waar ze ook voor gaan dienen, de containers voldoen steeds aan dezelfde hoge standaardeisen: laadvermogen, stabiliteit, geluidsisolatie, thermische isolatie, vuurbestendigheid, chemische resistentie, enz.

Technische shelters

Voor dit project had de klant technische shelters of beschuttingen nodig voor signaleringscomponenten en stuurinrichtingen voor verkeerscontrole in België.

De shelters moesten dus hoogtechnologische installaties beschermen tegen alle weersomstandigheden. Dit project vroeg bijgevolg om een zeer gerichte aanpak.

Het spreekt voor zich dat de klant beschadigingen wou vermijden en de technische uitrusting jarenlang wou beschermen. De APAC-garantie gaf net die zekerheid die hij nodig had.

Applicatie

Budé ontwierp en produceerde de technische shelters. Budé was verantwoordelijk voor het verfapplicatiesysteem.

Verfoplossingen

APAC-lid HEMPEL zorgde voor de 2 gebruikte verfsystemen.

De voorziene verfoplossingen gaven de duurzame afwerking met de nodige anticorrosiekenmerken om in aanmerking te komen voor de APAC-garantie.

1. Technische shelter kelders (zwart) [2-lagig systeem]:

1e laag: Hempadur Multi-Strength GF, NDFT 300µ (oxiderood)

2e laag: Hempadur Multi-Strength GF, NDFT 300µ (zwart)

Totaal NDFT: 600µ

2. De technische shelters (RAL 1013) [3-lagig systeem]:

Voorbereiding: stralen met staalgrit SA 2.5

1e laag: Hempadur Avantguard 750, NDFT 60µ

2e laag: Hempaprime Multi 500, NDFT 120µ

3e laag: Hempathane HS 55610, NDFT 60µ

Totaal NDFT: 240µ

APAC

Budé specifieerde dat al het werk gelinkt aan dit project een APAC-garantie kreeg van 5 jaar.

Om te voldoen aan de voorwaarden voor de APAC-garantie, voerde Vinçotte met regelmaat een onafhankelijke technische controle uit op de site.

Samenvatting

“Deze technische shelters zijn volledig op maat van de noden en eisen van de klant, inclusief een anticorrosiegarantie. APAC stond in voor een reeks technische inspecties en de garantie zelf. Hierdoor kreeg de klant de kwaliteitsgarantie die hij nodig had.”

Hilde Budé
Operational Director