Close

Gemeente Knokke-Heist
Royal Knokke Football Club
Olivier Stadion
Knokke, West-Vlaanderen, België

Introductie

Royal Knokke FC is een Belgische vereniging opgericht in 1905 en gevestigd in Knokke, West-Vlaanderen.

In het seizoen 2016-2017 won Knokke in de divisie Tweede Klasse Amateurs en promoveerde zo naar de Eerste Klasse Amateurs.

In 2017 er werken aan nieuw kunstgras, hekwerk en verlichting verricht.

FC Knokke hoopt nu verder te bouwen op het recente succes en ambieert een plek in de Belgische Eerste Klasse B.

Maar … dan is er een groter stadion nodig. Met steun van de gemeente Knokke-Heist werkte FC Knokke daarom een ambitieus driejarenplan uit. Het Olivier Stadion krijgt een upgrade en wordt een aantrekkelijk open sportpark. Verder wordt het sportcentrum De Stormmeeuw uitgebreid en gerenoveerd.

In 2018 begon men met de uitbreiding van de tribune met twee nieuwe vleugels, bezoekersruimtes en nieuwe kleedkamers.

Constructie

Nieuwe sportcentrum:

Grote glaspartijen verzekeren een panoramisch uitzicht op de omgeving vanop de eerste verdieping. De Stormmeeuw krijgt onder meer een nieuwe ontvangstruimte, extra kleedkamers en een nieuwe zaal voor gevechtssporten.

Nieuw stadion en nieuwe tribune:

De hoofdtribune wordt vergroot met hernieuwde kleedkamers. Het aantal zitplaatsen loopt zo op tot 900. Nieuwe vip-boxen worden toegevoegd op de tweede verdieping.

APAC

Al het werk geassocieerd met dit project had een APAC-garantie van 10 jaar.

Om te voldoen aan de regels en voorwaarden voor de APAC-garantie, voerde Vinçotte geregeld een onafhankelijke technische controle uit op de site.

Opmerkingen over dit project

Omwille van de bouwwerken moest Royal Knokke FC de thuismatchen in het seizoen 2018-2019 spelen in het stadion De Taeye.

In het seizoen 2019-2020 keren ze vol enthousiasme terug naar hun nieuwe stadion.

Verfoplossingen

APAC-lid PLPCOATINGS stond in voor de verfoplossingen.

De applicatoren gebruikten het verfsysteem T-Wash van PLPCOATINGS op het gegalvaniseerde substraat gecombineerd met Paulycote Sealer 958 en Paulythane Finish AK RAL 9016, beide ook van PLPCOATINGS.
Deze verfoplossing garandeerde een duurzame afwerking met alle noodzakelijke anticorrosiekenmerken om te voldoen aan de APAC-garantie.

Samenvatting

“Dit is een schitterend project waar de mensen van Knokke-Heist nog lang van zullen genieten. We wilden zeker een garantie hebben om ervoor te zorgen dat deze nieuwe faciliteit nog voor vele jaren beschermd is.”

Knokke-Heist