Close

OilTanking Stolhaven
Tankbekleding (24.500 m³ tank)
Antwerpen

Introductie

Oiltanking Stolthaven Antwerp NV is een gemeenschappelijke onderneming op 50/50 basis tussen Oiltanking GmbH en Stolthaven Terminals BV.

De bedrijfsterminal in Antwerpen biedt gesofisticeerde opslag en verwerkingsinfrastructuur van olieproducten, chemicaliën en gassen.

Het betreft hier onder meer tanks van 24.500 m³ (met een diameter van 34 m).

APAC

OilTanking Stolhaven preciseerde dat al het werk voor dit project 10 jaar APAC-garantie moest hebben.

Om te voldoen aan de algemene voorwaarden voor de APAC‑garantie, voerde Vinçotte met regelmaat onafhankelijke, technische controles op de site.

Aandachtspunten bij dit project

De 24.500 m³ grote tank had nood aan een bekleding van hoge kwaliteit, bestand tegen de meest extreme winterse weersomstandigheden.

OilTanking Stolhaven wilde ook elk risico op verharding vermijden bij een eventuele uitval van de interne verwarmingsinstallatie.

Verfoplossing

APAC-lid PPG voorzag het verfsysteem. Er was nood aan een systeem dat in zeer koude, winterse omstandigheden toegepast kon worden.

Het systeem PPG NOVAGUARDTM 890LT zorgt met een enkele toevoer (single-feed) voor een chemisch bestendige en slijtvaste bekleding, die verhard bij temperaturen tot -10°C.

Ook noodzakelijk was een lage filmdikte – 300 μm (2 lagen).

Applicatoren

APAC-lid IRIS zorgde voor de applicatie in zeer moeilijke, winterse omstandigheden. Ze hadden te maken met verschillende stroom- en verwarmingsonderbrekingen te wijten aan hevige storm.

Een groot voordeel voor de applicator, specifiek in deze moeilijke omstandigheden, was het feit dat de coating zeer makkelijk aan te brengen was door een single-feed airless-pomp (met enkele toevoer dus).

Samenvatting

“Dit was een zware opdracht die een gespecialiseerde applicatie vereiste met hoogkwalitatieve verf. Het is het team gelukt om te werken in zeer moeilijke omstandigheden zonder effect op de kwaliteit van de bekleding. We wisten ook dat – met doorgedreven technische controles om de kwaliteit van de finish te controleren gedurende het hele proces – we 10 jaar APAC-garantie zouden krijgen.”

OilTanking Stolhaven